2012. szeptember 16., vasárnap

Élve, de kicsit sem virulva

 Sziasztok Drága Olvasóim!:)
 Itt, és most el is magyarázom a poszt furcsa címének történetét. Nos, osztálykirándulás volt, ami annyit tesz, hogy a legrosszabb időben túrázunk, feltehetően második nap. Hát most is, szinte farkasordító hideg volt, de azért megfelelt a célnak, és sikerült 14 km-t végig gyalogolnunk (hegynek felfelé!!). Ha tehetitek mennyetek el Aggtelekre, minden pillanatért megéri.
 Mint mindig, minden osztálykirándulás, ez sem volt mentes vitáktól, nevetéstől, és hasonlóktól. Személy szerint, az én fejemben rengeteg dolog kergette magát. A kapcsolataimról, a barátaimról, a nem barátaimról, a barátomról, magamról, a helyzetről, és arról, hogy miért van az, hogy valaki "menő, míg a másik nem", pedig semmivel sem több egyik ember a másiktól. Vajon a ruha teszi? Az, hogy valaki mennyire divatos? Vagy az, hogy valaki mennyire jó fej, népszerű? Én ezt egyszerűen nem tudom megérteni. Szerintem vannak nagyon kedves, vicces emberek, akikre egyszerűen nem figyelnek, eltapossák őket, és a társadalmi létre alsóbb rétegeibe száműzik őket. Kedves Olvasóim.. Ti tudjátok milyen nehéz onnan feltörni, már ha sikerül? Sőt, maga az út, ami által feltörhetnél, sok esetben, ha nem akkor minden esetben, megváltoztatja az ember mentalitását, hozzáállását a dolgokhoz. Így már nem is ő lesz menő, hanem az akivé vált, és mint tudjuk, senki sem tud egy életen át maszkot cipelni magán. Ez megerőltető, fárasztó, és gyötrelmes.
 Számomra azt jelenti menőnek lenni, hogy valaki kedves, nincs elszállva magától, nem fél "összekoszolódni", segítő kezet nyújtani. Vannak problémái, fájdalmai, de minden erejével ezek legyűrésén van. Ha összezuhan, mer támaszkodni, de ha más zuhan össze, ő is ott van neki. Ettől lesz valaki menő, nem attól hogy hetven kiló vakolat fénylik az arcán, és hogy mennyire márkás cuccokban jár. Legyen igényes mindenki, de nem hivalkodó. Ettől ha más nem is, de ti Olvasóim mindig menőnek érezhetitek magatokat. :))
Ti mit gondoltok erről?
Most pedig egy régi kedvenccel a Simple Plannel búcsúzom. Hallgassátok sok szeretettel! Ja, és ha olvasod, tudod, hogy rád gondolok Harcos♥




2 megjegyzés:

  1. Nos sosem szerettem ezeket a menőségi szinteket, de az osztálykirándulásokat annál inkább! :D
    Nem tudom nekem mi számít menőnek, de azt tudom hogy mi nem, nem számít menőnek, ha cikizel valakit, ha gúnyolódsz valakin, csak mert nem olyan mint a tucat, ha egy kicsit is más valaki az miért baj? Sosem értettem.. Igyekszem úgy élni, hogy ne kelljen úgy lefeküdnöm este aludni, hogy rossz érzés van bennem, mert esetleg megbántottam valakit, de senki sem szent, így én sem. Szerintem nincs olyan hogy valaki menő legyen mindenki szemében, hiszen, ha jobban belegondolsz te is, biztos vannak a környezetedben olyan emberek, akik mások szerint "menők", de szerinted meg csak szimplán lekezelően bánnak a másikkal. Sajnos a mai világban gyakran ez tesz valakit "menővé", Szerintem ez nagyon is rossz..
    Na elég elvon hangulatú lett ez a kommentem remélem nem baj ;)
    A legjobbakat neked! :D

    VálaszTörlés
  2. Igazából elég felületesen hangzik, de én a címkézés ellen vagyok nagyon nagy hanggal. Persze én is tudom, hogy mivel ember vagyok, nem vagyok teljesen mentes az előítéletektől, és én is beszoktam skatulyázni embereket, de próbálok ellene küzdeni. Nem látom értelmét, nem látom hasznosnak, hogy másokat "fikázzunk".
    Shellys, teljesen egyetértek veled. Ez a menő dolog mindenkinek szájíze szerint változik.. csak hát a "mai" fiatalok előtt rengeteg negatív példa áll, amit erős szeretettel követnek.
    Azt hiszem ezt a komit itt fejezem be, kezdem úgy érezni magam, mintha harminc éves lennék, pedig most a saját korosztályomról mondtam kritikát^^"
    Amúgy, sose restellj elmenni ilyen elvont dolgokba, én igazán örülök, ha kommentelsz, és ha csak pár sorba is, eszmét cserélhetünk. Sokat jelent nekem, köszönöm.:)
    Neked is hasonló jókat, és ha lehet, jó kedvet erre a rettenetes időre!:D

    VálaszTörlés