2012. augusztus 15., szerda

6. Hamis világ

 Felkaptam a kapucnim, szinte elzárva ezzel a magam körüli világot, majd a bőröndömért nyúltam. A szituáció, amibe belekeveredtem szinte nevetséges volt, menekülni akartam előle. A rejtekhelyem ezek szerint, nem csak az én menedékem volt, és nem csak én bújtam el itt. Ironikus. A bal zsebemhez nyúltam, ahol a cigarettáimat tartottam. Lassacskán elindultam, és meggyújtottam a szálat, azt ami már itt-ott meg volt hajolva, és nyomódva. A cigit tartó kezem remegett, miközben mélyre szívtam a füstöt. Félelmetesen jól esett a tüdőmnek, ahogy  megtelt a halálos köddel, de amint kitisztult, újra öklömnyire zsugorodott vissza, és égetett, felrobbant. A mellkasomhoz kaptam, amint a szúrós fájdalom körbejárt a testem zugain. Pár másodperc után, felegyenesedtem, és egy újabbat szippantottam.
-Héj, várj meg!-szólt utánam az idegen, aki a fűzfa alatt ült. Éreztem, ahogy a keze a vállamon landolt, majd a lendület gerjesztette fuvallatot, ahogy kifordultam az érintése alól. A cigaretta füstölögve kihullott az ujjaim közül. A lány hátrébb tántorodott a reakcióm láttán, a vázlat füzetet maga elé vette, és dacosan a szemeimbe nézett, oda, ahova megtagadtam a bejárást mindenki számára. Megköszörülte a torkát, és beszélni kezdett, magabiztosan, és egyedülállón.-Ne haragudj, semmi közöm hozzád, de éppen egy vizsgafeladatomon dolgoztam, mikor a partra jöttél. Tökéletesen szimbolizálod azt, amit megakarok majd mutatni, és arra gondolt..-elfordultam tőle, ami azonnal belefojtotta minden gondolatát. Nem engedhettem, és nem is akartam betekintést engedni ennek az embernek az életemben, csak azért, hogy felhasználjon. Kitudja, talán jót szórakozna azon, hogy mindez velem történt, és nem vele. Az ember ilyen, örül ha valami szerencsétlenség elkerüli. Én is ilyen voltam, talán még vagyok is.
- Na jó.-váltott kegyetlenebb hangvételre- Lehet, hogy szőrnyű dolgok történtek veled, lehet hogy emiatt mindened gyökerestül megváltozott. Sajnálom! De arra semmi sem jogosít fel, hogy hátat fordíts valakinek, aki éppen hozzád beszél. A bunkósára semmi nem mentség!-megrántottam a vállam, és tovább mentem, egy újabb cigire gyújtva. "Nem tud semmit!"gondoltam magamban, még csak bűntudatot sem ébresztett bennem. Jobb volt ez így. Ezzel, pedig lezártnak tekintettem az eddig történteket.
 Amint kellő távolságba értem, leültem egy padra, és felhívtam Luke-ot. Elmondtam neki hol vagyok, amire csak annyit felelt tíz perc, és ott lesz. Ezért bírtam Luke-ot. Tele volt kérdésekkel, mégse tette fel őket. Tiszteletben tartotta az embert, és támogatta őt. El sem tudtam képzelni mi történne akkor ha megnyílnék, akár csak Luke-nak. Lehet, ha elkezdeném nem tudnám abbahagyni, így inkább bele se fogtam. Mindenkinek ez volt  jobb.
A hátam mögül nevetés tört ki, és ismerős hangok ütötték fel a fejüket. Az egyik haverom volt, felismertem őt. Az egyik barátom, aki sose jött be meglátogatni, az aki most minden gond nélkül kibeszélt.
-Szerencsétlennek meghaltak még a szülei is...-egy lány is beszélt, de az ő hangja nem tört át a járművek zaján.-Ja. Jól tudod egy autó baleset volt, Strife vezetett, lehet, hogy még piás volt a buli után. Uhh, Baby, pedig hatalmas buli volt. Láttam te is jól érezted magad!-felálltam. Nem akartam tovább hallgatózni, tovább befogadni magamba ezt a gondtalanságot.Odamentem hozzájuk. Nem ismert meg, de tudtam, hogy James azzal a lánnyal, volt, akivel én voltam. Bár ez nem jelentett nekem túl sokat, semmivel sem volt fontosabb számomra, mint az eddigi lányok.
 Kezet nyújtottam.
-Hello James, örülök, hogy jól vagy!-meghökkentek. Nem találtak szavakat, és csak bambán figyelték egymást, engem. Zavaros tekintetük mindent elárult. Ekkor dudáltak.
-Strife gyere!-kiáltott felém Luke, akit az anyja hozott el. Biccentettem egyet a "haverjaim" felé, azzal felvettem a cuccaimat, és mielőtt beszálltam az autóba elnyomtam a cigarettám.
-Mindened meg van Strife?-kérdezte Mrs.Key, miközben én utoljára felmértem az régi ismerőseim.. Egy pillanatig elgondolkoztam azon, vajon tényleg meg van-e mindenem. Végül arra jutottam, hogy nincs. Semmim sem volt szinte, ez megőrjített, de szép lassan kezdtem megszokni a gondolatot, az érzést.
 Bólintottam.
-Igen, azt hiszem mindenem meg van, amim csak lehet. Köszönöm.- Luke a visszapillantóból tekintett rám. Barna szemei a tudatomban vájkáltak. Tudtam mi fog következni.
-Ne törődj Jamessel, egy hólyag a srác.. a csaj pedig, tudod mi.-azzal ő is a házakat, a járókelőket kezdte kémlelni. Sikeresen meggyőzött arról, hogy a rég kialakított világom, hamis volt.

Sziasztok kedves Olvasóim!
Mi a helyzet veletek így, hogy már mindjárt vége a nyárnak? Tanultok? Készültük? Olvastok? Ha igen, akkor mit? Kíváncsi lennék... Jelen pillanatban én a Hunger Games-t olvasom eredetiben. Elég nehézkesen megy, mert az angolos szókincsem sosem volt hatalmas. Ennek ellenére minden percét élvezem! Ha már Hunger Games... eddig mi a véleményetek az én karaktereimről? Mert mondjuk ha megnézzük Katnisst, akkor egy határozott, bátor lány áll előttünk. Kíváncsi vagyok, nektek mi a következtetésetek az én szereplőimről.:)
Nos, ma egy The Used számmal búcsúzom. Szeretlek titeket!♥

4 megjegyzés:

  1. Már vártam hogy elinduljon a cselekmény, most kicsit pörgősebbnek éreztem, hajrá csak így tovább! A karakterekről egy kicsit: Strife nekem hihetetlenül zárkózottnak tűnik, gondolom ezt direkt csináltad így, (hát hogyne mikor te írod a novellát..^^") de gondolom még ezen alakítasz majd és jobban megismerhetjük. Luke nekem nagyon szimpatikus, egy igazi barát, olyannak képzelem el, mint egy hűséges kutyust..:D Ez az új lány, Katniss meg olyan amilyennek írtad, határozott..:D
    Egyenlőre több szereplőről nem tudok nyilatkozni tekintve hogy alig ismerjük őket, (ha már itt tartunk James egy igazi bunkó) :D
    Kérdezted hogy tanulunk e, őszintén? még van 2 hét addig pedig engem minden könyv hagyjon békén! Elkezdtem ugyan olvasni az egyik kötelezőt, de nem fogott meg úgyhogy le is tettem..:D Helyette olvasok egy könyvsorozatot, lehet hogy ismered, A végzet ereklyéi, a második kötetnél járok..:D
    És még így végszóra, nem tudom hogy csinálod, de ezt a számot is hihetetlenül imádom!!♥
    Nemsokára vége a nyárnak, úgyhogy azt tudom mondani neked, hogy élvezd ki minden percét, ami még hátra van belőle..:)
    A legjobbakat!

    VálaszTörlés
  2. Igen, Strife a baleset után hihetetlen változásokon ment át, Luke pedig mellette van, ahogy mondtad jó kiskutyaként. A lány neve amúgy nem Katniss.:DD Katniss a Hunger Games főszereplője, egy tökéletesen felépített karaktere (ha már itt tartunk nagyon nagy szeretettel ajánlom figyelmedbe, és ha nem akarod angolul olvasni, akkor már magyarul is megjelent mindhárom része!) Reményeim szerint, minden szereplőnek fény derül a múltjára, a gondjaira, már ha lesz annyi kedvem hogy leírjam:D Nagyjából majd a saját tapasztalataim lesznek karakterizálva, szóval izgulok.
    Tudod mit? Igazad van! Hagyd a kötelezőket ugyanis a Végzet ereklyéi egy fenomenális mű! Imádom Cassandra Clare-t, és ne aggódj, miközben olvasod egy pillanatra se fogsz unatkozni, mi több talán kicsit félni is fogsz.:) Ha ajánlhatok még valamit, akkor az Kelley Armstrong Sötét erők trilógiája lenne, én imádtam minden sorát!:D
    Én pedig hasonlóan jókat kívánok neked, élj, bulizz, tapasztalj, és napozz helyettem is:))

    Ui.: ezek szerint elég hasonló a zenei, és a könyvi ízlésünk is:DD

    VálaszTörlés
  3. Hú, akkor bocsi, tényleg azt hittem hogy Katniss, na mindegy..:DD
    Majd utánanézek a könyvnek.:) ( és valószínűleg nem angolul fogom olvasni,mert még csak egy éve tanulok angolul, és bár jól megy, nem hiszem hogy a szókincsem elegendő lenne egy könyvhöz..:D )
    Igenis legyen kedved leírni a szereplők ügyes-bajos dolgait, ha számít engem érdekel.:D
    A másik könyvajánlást is megfogadom, ha végzek azzal amit most olvasok.:))
    Ennek örülök hogy hasonlít az ízlésünk! :DD

    VálaszTörlés
  4. Semmi baj!:)
    Igazából, én majdnem hét éve tanulok angolul, de a szótanulással én is hadilábon állok, szóval ez az út, hogy angolul olvasok, tökéletesen fejleszti a szókincsem.:DD
    Igyekszem majd szorgalmasan írni, de azt tudni kell hogy sose írok vázlatot, így mindig az adott pillanatban találom ki a cselekményt.:D

    VálaszTörlés